Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

DJELO FRA LUJE MARUNA – NALAZI IZ GROBOVA

U sklopu projekta posjetili smo crkvu sv. Marije u Biskupiji gdje je istraživanja vodio fra Lujo. Bogati arheološki nalazi svjedoče o mnoštvu života u ranom srednjem vijeku na području Biskupije. Na radionici likovne kulture proučavali smo fotografije pronađenog srebrnog, brončanog i zlatnog nakita i novca. Zamišljali smo uzbuđenje arheologa prilikom iskopavanja nalaza, nagađali smo kome su pripadali i kako se tada živjeli, a zatim smo ih prenijeli u svoje crteže. #udrugačarobnisvijet #virtualničarobnisvijet #knin #fralujomarun #arheologija
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za djecu i mlade “Čarobni svijet”. Projekt „Virtualni Čarobni svijet“ ukupne je vrijednosti 492.799,97 kuna s intenzitetom potpore od 100%. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Poziva „Umjetnost i kultura online“.