Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Korak bliže djetetu

Udruga kontinuirano od osnutka provodi program Korak bliže djetetu čiji je cilj biti korak bliže našim najmlađim članovima te osiguranje uvjeta kvalitetnog razvoja u odgovorne i produktivne osobe koje su zalog za budućnost našeg grada. Projekt se realizira kroz razne sklopove aktivnosti.

Aktivnosti:

„Učimo zajedno“

  • Sklop je aktivnosti za djecu udaljenijih zajednica u kojima nije dostupan oblik institucionalnog ili izvaninstitucionalnog odgoja, u dobi od 3 do 7 godina starosti. Djeci omogućava poticajno okruženje za igru, druženje i učenje. Roditeljima nudi zajedničke radionice i edukativna predavanja kao vrstu podrške u osnaživanju roditeljstva. Program je besplatan za korisnike i obuhvaća djecu iz manjih sredina koja nemaju adekvatnu skrb za djecu u slobodnom vremenu. Aktivnosti se odvijaju u sklopu Društvenog centra Biskupija u Općini Biskupija, te u Općini Kistanje.

„Produženi boravak – pomoć pri učenju“

  • Za djecu od 7 do 10 godina ima cilj pružiti djetetu različite sadržaje koji će povoljno utjecati na razvoj njegove cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala. Samim time utječemo na kvalitetnije učenje, ponavljanje gradiva i izvršavanje školskih zadataka. Stručne osobe s djecom prolaze tematske cjeline školskog gradiva, rade redovite zadaće i pripremaju radnje listiće za vježbanje i učenje. Aktivnosti se odvijaju u Kninu te u Biskupiji u sklopu Društvenog centra Biskupija.

„Edukativno-kreativne radionice“

  • Obuhvaćaju likovne, kreativne, edukativne i dramske aktivnosti kroz koje se djeca i mladi mogu slikanjem, crtanjem, modeliranjem, izrađivanjem predmeta i ukrasa, glumom i plesom. Raznovrsnim sredstvima i materijalima, kroz razne likovne tehnike, uz mnogo pozitivne podrške i ohrabrenja, želimo poticati maštu, stvaralaštvo i originalnost. U ove aktivnosti, uz djecu i stručnjake, uključujemo i roditelje, naročito prilikom obilježavanja raznih događaja, praznika, blagdana i održavanja humanitarnih akcija. Takav oblik uključenosti roditeljima omogućuje bolje razumijevanje načina na koji dijete uči te im daje nove ideje i mogućnosti za druženje s djetetom kod kuće.

Rano učenje stranih jezika

  • U program je implementirano rano učenje stranog jezika s voditeljicom potrebne razine znanja stranog jezika. Sadržaji će metodički biti prilagođeni djeci predškolske i rane školske dobi.

„Mala čuvaonica“

  • Obuhvaća skrb o djeci od 3 do 6 godina u trajanju radnog vremena njihovih roditelja. Kroz višesatni boravak u Udruzi dijete je izloženo brojnim poticajima za razvoj socio-emocionalnog, spoznajnog, psiho-motornog područja te stvaralaštva. Aktivnosti prate kalendar događanja Udruge uz bogatstvo materijala za rad. Vedro i toplo ozračje uz srdačne voditeljice pravi je izbor za roditelje koji žele izvaninstitucionalni oblik čuvanja djece.

CENTAR ZA MLADE

2020. godine osnovan je Centar za mlade „Čarobni svijet“. Iskustva s radionica u sklopu Centra pokazuju izrazitu potrebu za podrškom u rastu i odgoju u našem gradu. Osnivanjem Centra zajednici je pružena nova usluga.