Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalog fonda

Korak bliže djetetu

Udruga kontinuirano od osnutka provodi program Korak bliže djetetu čiji je cilj biti korak bliže našim najmlađim članovima te osiguranje uvjeta kvalitetnog razvoja u odgovorne i produktivne osobe koje su zalog za budućnost našeg grada. Projekt se realizira kroz razne sklopove aktivnosti.

Aktivnosti:

„Učimo zajedno“

  • Sklop je aktivnosti za djecu udaljenijih zajednica u kojima nije dostupan oblik institucionalnog ili izvaninstitucionalnog odgoja, u dobi od 3 do 7 godina starosti. Djeci omogućava poticajno okruženje za igru, druženje i učenje. Roditeljima nudi zajedničke radionice i edukativna predavanja kao vrstu podrške u osnaživanju roditeljstva. Program je besplatan za korisnike i obuhvaća djecu iz manjih sredina koja nemaju adekvatnu skrb za djecu u slobodnom vremenu. Aktivnosti se odvijaju u sklopu Društvenog centra Biskupija u Općini Biskupija, te u Općini Kistanje.

„Produženi boravak – pomoć pri učenju“

  • Za djecu od 7 do 10 godina ima cilj pružiti djetetu različite sadržaje koji će povoljno utjecati na razvoj njegove cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala. Samim time utječemo na kvalitetnije učenje, ponavljanje gradiva i izvršavanje školskih zadataka. Stručne osobe s djecom prolaze tematske cjeline školskog gradiva, rade redovite zadaće i pripremaju radnje listiće za vježbanje i učenje. Aktivnosti se odvijaju u Kninu te u Biskupiji u sklopu Društvenog centra Biskupija.

„Edukativno-kreativne radionice“

  • Obuhvaćaju likovne, kreativne, edukativne i dramske aktivnosti kroz koje se djeca i mladi mogu slikanjem, crtanjem, modeliranjem, izrađivanjem predmeta i ukrasa, glumom i plesom. Raznovrsnim sredstvima i materijalima, kroz razne likovne tehnike, uz mnogo pozitivne podrške i ohrabrenja, želimo poticati maštu, stvaralaštvo i originalnost. U ove aktivnosti, uz djecu i stručnjake, uključujemo i roditelje, naročito prilikom obilježavanja raznih događaja, praznika, blagdana i održavanja humanitarnih akcija. Takav oblik uključenosti roditeljima omogućuje bolje razumijevanje načina na koji dijete uči te im daje nove ideje i mogućnosti za druženje s djetetom kod kuće.

Rano učenje stranih jezika

  • U program je implementirano rano učenje stranog jezika s voditeljicom potrebne razine znanja stranog jezika. Sadržaji će metodički biti prilagođeni djeci predškolske i rane školske dobi.

„Mala čuvaonica“

  • Obuhvaća skrb o djeci od 3 do 6 godina u trajanju radnog vremena njihovih roditelja. Kroz višesatni boravak u Udruzi dijete je izloženo brojnim poticajima za razvoj socio-emocionalnog, spoznajnog, psiho-motornog područja te stvaralaštva. Aktivnosti prate kalendar događanja Udruge uz bogatstvo materijala za rad. Vedro i toplo ozračje uz srdačne voditeljice pravi je izbor za roditelje koji žele izvaninstitucionalni oblik čuvanja djece.

CENTAR ZA MLADE

2020. godine osnovan je Centar za mlade „Čarobni svijet“. Iskustva s radionica u sklopu Centra pokazuju izrazitu potrebu za podrškom u rastu i odgoju u našem gradu. Osnivanjem Centra zajednici je pružena nova usluga.

Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet"

  • Meštrovićeva 21, 22300 Knin
  • Mobitel: 091 / 78 78 411
  • carobnisvijet7@gmail.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalog fonda

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetsje stranice je isključiva odgovornost udruge za djecu i mlade “Čarobni svijet”