Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

DRUŠTVENO I JAVNO DJELOVANJE FRA LUJE MARUNA

Radi snažne svijesti o značenju i vrijednih spomenika koje je pronašao , te njihova predstavljanja domoljubnoj, stručnoj i znanstvenoj javnosti, naš fra Lujo pokreće Starohrvatsku prosvjetu, prvi časopis koji se bavi istraživanjem srednjeg vijeka u Hrvatskoj. Njezinim suradnicima, stručno-znanstvenim djelatnicima koji nisu kao on vezani uz taj časopis i Muzej hrvatskih starina, objavljuje otkrivene spomenike i rezultate svojih istraživanja. U to vrijeme to je bio jedini oblik prezentacije preko kojeg se moglo utjecati na društvenu stvarnost. Danas se mijenjanje društvene stvarnost i svijesti događa preko mnoštva medija – televizija, film, društvene mreže, web, časopisi, plakati. Izradom plakata za obilježavanje budućih Marunovih dana, želimo potaknuti javnost na razumijevanje važnosti njegova rada, izraziti želju za otvaranjem spomen sobe u okviru Kninske tvrđave ili odjela nalaza predromanike i rane romanike. Ovo nam je jako važno! Potrudili smo se napraviti plakate sa snažnom porukom – neki su u tehnici kolaža i novinskog kolaža kroz rekompoziciju, a neki su dizajniranjem u Canvi! #udrugačarobnisvijet #virtualničarobnisvijet #knin #fralujomarun #arheologija
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za djecu i mlade “Čarobni svijet”. Projekt „Virtualni Čarobni svijet“ ukupne je vrijednosti 492.799,97 kuna s intenzitetom potpore od 100%. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Poziva „Umjetnost i kultura online“.