Udruga "Čarobni svijet" sudjelovala na 4. Nacionalnoj konferenciji poslovnih žena Krug

Udruga “Čarobni svijet” sudjelovala je na 4. Nacionalnoj konferenciji poslovnih žena Krug u Šibeniku.

Po završetku dodjele nagrada najpoduzetnicama 2022. godine održana su tri panela pod nazivom: Inovacija, Inspiracija, Tradicija, u organizaciji Ogranka Šibenik.
Panelom Tradicija moderirala je gđa Vlasta Mesić, a ugostila je Anitu Ercegovac, predsjednicu Udruge za djecu i mlade Čarobni svijet iz Knina, Stanka Ferića, urednika časopisa ”Volim Šibenik” i portala Šibenik News, Karmen Herceg, krojačko – dizajnerski obrt ”Karmen” iz Šibenika, Nikolinu Farčić, suvlasnicu Festa d.o.o. iz Dubrovnika i Vesnu Cvitanović, viša predavačica Sveučilišta Vern iz Zagreba.

Predsjednica Udruge predstavila je rad, misiju i viziju Udruge za djecu i mlade “Čarobni svijet” te u skladu s temom panela, zanat košaraštva i suvenir koji je osmišljen u sklopu europskog projekta “Knin, grad s pričom” i projekt “Virtualni Čarobni svijet” koji se bavio likom i djelom fra Luje Maruna, kojeg bismo mogli svrstati u nematerijalnu baštinu naše Županije.

U panelu Inspiracija sudjelovale su: dekanica Visoke poslovne škole PAR Rijeka gđa Gordana Nikolić, suvlasnica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju ”Helena Smokrović” Rijeka gđa Eva Smokrović, vlasnica i ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce Šibenik gđa Jasna Grubišić, predsjednica GTF – Inicijative za održivi rast Zagreb gđa Mary Ann Rukavina Cipetić i Danijel Hrg, Deni design iz Šibenika, a moderirala je Diana Ferić, urednica časopisa ”Volim Šibenik” i portala Šibenik News.
Moderatorica panela Inovacija bila je direktorica centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut gđa Diana Mudrinić koja je i ugostila ovo obilježavanje u prostoru Trokuta. Svoja iskustva, aktivnosti i prijedloge jasno su prenijele panelistice: predsjednica uprave Tehnomont grupe Pula gđa Gordana Deranja, predsjednica uprave Pleter usluge d.o.o. gđa Martina Puljić, predsjednica uprave i suvlasnica tvrtke Tahograf d.o.o. Zagreb gđa Dorotea Effenberger i voditeljica Kulinarske akademije iz Splita gđa Alma Harašić Bremec.

Ovako velikim brojem uspješnih poslovnih žena na zajedničkom okupljanju u Šibeniku na jedan vrlo kvalitetan način pun inspirativnih i poticajnih poruka obilježen je Svjetski dan poduzetnica 2022. godine.