Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Ispravno koristiti, a ne ovisiti

U sklopu projekta “Prvi koraci” prošli je tjedan održano predavanje „Ekranitis: VELIKI utjecaj MALIH ekrana“. Predavanje je pred punom dvoranom u UOSI Sv. Bartolomej održala Marina Grbić Malnar, pedagoginja, spec. rane intervencije.


Predavačica je opisala na koje sve načine prekomjerna izloženost ekranima utječe na razvoj djeteta. Uz moto predavanja – Ispravno koristiti, a ne ovisiti. – ponudila je alternative ekranima te metode ispravnog korištenja ekrana koje podrazumijevaju uključenost i nadzor roditelja.


U sklopu Projekta predviđena su još tri predavanja o odgoju djece. Teme predavanja bit će određene u skladu s provedenom online anketom.


Predavanja su samo jedna od niz aktivnosti u Projektu “Prvi koraci”. Pozivamo zainteresirane majke, očeve i trudnice da se uključe u radionice, grupe podrške i centar igre.


Projekt “Prvi koraci” provodi se u partnerstvu s UOSI Sv. Bartolomej uz financiranje Središnjeg državnog ureda za djecu i mlade.