Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Izlet u Kistanje i Knin

Izlet u Knin i Kistanje

 

Prošli smo tjedan održali zadnji izlet u sklopu projekta „Laboratorij ideja“. Okupili smo se na kninskom kolodvoru i zaputili prema Viktoria prirodna kozmetika u Radučiću u blizini Kistanja. Dočekala nas je vlasnica OPG-a Brankica Borović i na zanimljivoj radionici upoznala s konceptom „farm to face“ proizvodnje. Četkali smo magarce koji proizvode sirovinu za prirodnu kozmetiku, obišli laboratorij i proizvodni pogon, izradili dvofazni tonik i osmislili mu etiketu i marketinšku poruku. Vrijeme nam je proletjelo u druženju i učenju u prekrasnom okružju.

Zatim smo se uputili na Kninsku tvrđavu. Iako smo mnogo puta bili na njoj, uvijek nas ostavi bez daha svojom ljepotom i bogatom poviješću.

Nakon kratke pauze i užine, uputili smo se prema Grabarije-Knin. Tamo nas je dočekala Gracija Požar i upoznala sa svime što uzgoj i briga o konjima podrazumijevaju. Naučili smo koje pasmine konja postoje, kako ih četkati i hraniti, o opremi za jahanje, a na samom kraju ni ljetna nas kiša nije omela da se okušamo u jahanju.

 

Hvala Graciji i Brankici na zanimljivim radionicama.

 

Projekt Laboratorij ideja okuplja djecu i mlade s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Kistanja.

 

Projekt „Laboratorij ideja“ podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.