Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Izlet u NP Krka

U sklopu projekta “Prvi koraci” prošlu smo subotu organizirali izlet u NP Krka . Dobrobiti boravka u prirodi potvrđuju brojna istraživanja, a ta se dobrobit još više povećava kada vrijeme u prirodi provedete družeći se, istražujući prirodu i igrajući se.
Uzbuđenja nije nedostajalo na polasku jer je većini djece ovo bila prva vožnja autobusom. Šetnjom do Skradinskog buka djeca i roditelji istraživali su prirodu i skupljali lišće i grančice s poda kako bi izradili lica prirode. Od šetnje smo svi silno ogladnjeli pa je piknik na livadi bio pun pogodak. Napunjeni energijom nije nam preostalo drugo do igranja i trčanja – bilo je tu nogometa, utrkivanja s jajima, natjecanja u bacanju papirnatih aviona.
No tu nije bio kraj izleta, čekao nas je još Eko kampus Krka u Puljanima sa svojim Laboratorijem prirode, Arheološkom i Prirodoslovnom zbirkom. Pretvorili smo se u male i velike istraživače i znanstvenike i obišli cijeli kampus.
Umorni, sretni i nasmijani vratili smo se kući. Jedno je sigurno, tu smo večer svi dobro spavali – i mali i veliki.
Projekt “Prvi koraci” provodi se u partnerstvu s UOSI Sv. Bartolomej uz financiranje Središnjeg državnog ureda za djecu i mlade.