ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJKTA „ČAROBNI ZAŽELI“

Udruga Čarobni svijet u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb provodi projekt „Čarobni zaželi“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 646.760,00 HRK s intenzitetom potpore od 100%. Početna konferencija održana je u dvorani Fra Lujo Marun na kojoj je sudionicima predstavljen projekt.

 

Osnovni cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju sa područja grada Knina na tržište rada. Uključene žene će kroz aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja osnažiti i unaprijediti svoj radni potencijal.

Ciljana skupina projekta je 7 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a (s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici). Zaposlene žene pružaju usluge potpore i podrške za 42 krajnja korisnika, odnosno starije i nemoćne osobe.

Aktivnosti projekta će se realizirati kroz tri elementa:

 

Provedbom ovog i sličnih projekata umanjuje se rizik od siromaštva, ublažavaju se posljedice nezaposlenosti, potiče socijalna inkluzija te se podiže razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba u zajednici.

Razdoblje provedbe je 15 mjeseci, od srpnja 2020. do listopada 2021.