Održana radionica "Kako funkcionira svijet influencera"

Radionicom “Kako funkcionira svijet influencera” Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet” sudjelovala je u obilježavanju 5. Dana medijske pismenosti koje organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Na početku radionice polaznici su iznijeli koje društvene mreže koriste i zašto te smo te rezultate usporedili s istraživanjima koja se time bave. Zatim smo utvrdili tko su influenceri, tko su influenceri bili u prošlosti, a tko su influenceri danas. Poseban dio radionice odnosio se na osvještavanje činjenice kako nije sve na društvenim mrežama istinito i stvarno, uočavanje metoda prikrivenog oglašavanja i načina kako izbjeći da ne postanemo žrtva “straha od propuštanja”.

Djeca su zaključila kako influenceri nisu dobri ili loši te da je važno kritički razmišljati o njima. Poruka je to koja naglašava važnost medijske pismenosti, sigurnosti na internetu i neprestanu potrebu ponavljanja takvih tema kako bismo svi, veliki ili mali, uistinu “mislili svojom glavom u medijskom labirintu”.