Udruga za djecu i mlade Čarobni svijet u sklopu projekta Čarobni svijet ljeto u našemu gradu obilježila je radionicama na otvorenom. Imajući na umu globalnu pandemiju i preporuke ograničenih okupljanja u zatvorenom, spojili su se dječja potreba druženja s vršnjacima i dobrobiti boravka na otvorenom.
Tako su brojna prekrasna mjesta za izlete u našemu gradu postala poprišta za aktivnosti i radionice koje su se dijelom preselile na otvoreno. Učenje o našemu gradu, tvrđavi, Krki povezano je s temeljnim ciljem Projekta – osnaživanje i jačanje samopouzdanja. Djeca i mladi obišli su tvrđavu i učili o njezinoj povijesti uz stručno vodstvo, sastali su se na Marunuši i organizirali debatu o tomu kako izgleda idealan život, posjetili slap Krčić i izvor Krke.
Do kraja ljeta preostalo je još malo vremena pa će se lijepo vrijeme iskoristiti za nova druženja i učenja na otvorenom. Nakon toga dolazi nam jesen i povratak u školske klupe – virtualne ili stvarne.
Neupitna je važnost podrške društva djeci i mladima u njihovu odrastanju, a ta važnost još više dolazi do izražaja u okolnostima koje se stalno mijenjaju i utječu na dječji život i rutinu. Stoga će Udruga za djecu i mlade Čarobni svijet u sklopu Projekta nastojati pronaći rješenja kako bi ta podrška bila primjerena novim okolnostima i prilagođena potrebama djece i mladih te njihovih obitelji.
Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.
Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)