Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

RADIONICE HRABROG TELEFONA ZA TIM PODRŠKE

Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet” organizirala je 2 edukacije za 20 stručnjaka koji rade s djecom i roditeljima. Edukacije je provodila psihologinja udruge Hrabri telefon.

Stručnim je pristupom prenijela vrijedna znanja i iskustva koje Udruga Hrabri telefon ima u radu s djecom pod rizikom.

 

Prva se radionica bavila zlostavljanjem i zanemarivanjem djece (vrstama, rizičnim i zaštitnim faktorima te znakovima prepoznavanja i posljedicama zlostavljanja i zanemarivanja). Druga radionica govorila je o važnosti suradnje u zaštiti djece od nasilja te o zakonodavnom okviru i međuresornoj suradnji. Tematiziralo se o prevenciji i intervenciji i razgovoru s djetetom i roditeljima.

 

Ovim putem zahvaljujemo ravnatelju Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana na ustupanju prostora, zahvaljujemo i predstavnicima partnera Programa, Zavodu za socijalni rad područni ured Knina, na podršci i sudjelovanju.

Također zahvaljujemo na odazivu i aktivnom sudjelovanju sudionicima odgojno-obrazovnih ustanova iz Knina i Kistanja te OCD-ovima koji pružaju podršku i socijalne usluge djeci i roditeljima – UOSI “Sveti Bartolomej” Knin i Udruga ZvoniMir.

 

Osnovni cilj ovih edukacija jačanje je kapaciteta stručnjaka koji rade u ustanovama, organizacijama civilnog društva i drugim organizacijama koje su pružatelji socijalnih usluga. Specifični je cilj osvještavanje potrebe za povezivanjem i umrežavanje svih pružatelja usluga na području Šibensko-kninske županije sa svrhom prevencije deinstitucionalizacije.

 

Edukacija je dio programa TIM podrške koji Udruga “Čarobni svijet ” provodi u partnerstvu s Općinama Kistanje i Kijevo, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Šibensko-kninska županija.