Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

ŠETNJA DO FRA LUJINOG GROBA

Jednog smo burnog zimskog dana prošetali do fra Lujina posljednja počivališta koje se nalazi na gradskom groblju. O važnosti i veličini njegovih djela učili smo na radionicama te smo stekli dojam o tomu kakav je čovjek bio. Posljednji dokaz fra Lujine skromnosti njegov je grob. Fra Lujo je htio počivati u grobu bez ikakvih obilježja. Nakon nekog vremena arheolozi su ipak odlučili njegov grob označiti na neki način te su za to odabrali stećak iz kasnog srednjeg vijeka iz Biskupije pored Knina. Time su na znakovit način povezali zauvijek fra Luju – utemeljitelja hrvatske nacionalne arheologije i Biskupiju – teren koji je istraživao. Projekt „Virtualni Čarobni svijet“ ukupne je vrijednosti 492.799,97 kuna s intenzitetom potpore od 100%. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Poziva „Umjetnost i kultura online“. #udrugačarobnisvijet #virtualničarobnisvijet #knin #fralujomarun #arheologija
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za djecu i mlade “Čarobni svijet”. Projekt „Virtualni Čarobni svijet“ ukupne je vrijednosti 492.799,97 kuna s intenzitetom potpore od 100%. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Poziva „Umjetnost i kultura online“.