Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Škola za roditelje “Prvi koraci”


U rujnu smo započeli s projektom “Prvi koraci” koji se provodi u partnerstvu s UOSI Sv. Bartolomej i koji sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Aktivnosti predavanja, radionica i grupi podrške za roditelje djece do 5 godina starosti  i trudnice te centar igre za djecu do 5 godina starosti okupljene su u Školu za roditelje “Prvi koraci”.

Na početnoj radionici definirane su teme s kojima ćemo se baviti. Razgovaralo o vrijednostima koje su nam važne u roditeljstvu i na koji način one utječu na očekivanja i postupke u odnosu na djecu. Na grupama podrške bavili smo se temama vezanim za svakodnevne izazove u roditeljstvu – što je dobro, što nas uzrujava, na što smo ponosni, a što bismo voljeti promijeniti; kako u mnoštvu obveza pronaći balans i vrijeme za sebe imajući na umu da je zadovoljan roditelj preduvjet za odgoj zadovoljnog djeteta.

Centar igre u sklopu Škole za roditelje temelji se na neospornoj važnosti igre u dječjem razvoju. Imajući na umu sve aspekte važnosti igre za dijete, voditeljica Ana Bajan i volonterke Lucija Bajan i Lana Maloča, provode aktivnosti u sklopu centra igre u kojem je naglasak na spontanosti, samostalnosti, samomotivaciji i bogatstvu podražaja za sva dječja osjetila.

Učeći i razmjenjujući iskustva pod stručnim vodstvom socijalne pedagoginje Sanele Džepina i pedagoginje Marine Grbić Malnar, s našim aktivnostima nastavljamo i dalje te pozivamo sve zainteresirane majke, očeve i trudnice da nam se pridruže.

„Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.“