Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Upoznajte naše stručnjake

Predstavljamo vam stručnjake koji provode umjetničko-kulturne radionice u sklopu projekta Virtualni Čarobni svijet. Zajedničke osobine koje ih krase – kreativnost, stručnost i pristupačnost – prenose i djeci u programu “Lujo Marun – čarobni vizionar”. Pročitajte što su napisali o sebi…

Stručnjak za likovnu kulturu i likovno stvaralaštvo

“Učiteljica sam likovne kulture u osnovnoj školi. U projektu Virtualni Čarobni svijet vodim radionice likovne kulture i likovnog stvaralaštva. Iako je iza mene već prilično radnih iskustava, ovo je posebno po energiji i ozračju u kojem uživam s našim polaznicima, organizatoricama i dragim mladim kolegama – stručnjacima. Motivi i inspiracija naših radionica snažna su djela i još snažnija osobnost fra Luje Maruna.

Čarobni svijet otvorio mi je svoj čarobni virtualni prostor komunikacije u suradničkom učenju, međusobnom razumijevanju i, najviše, životnom osnaživanju osobnosti kroz kreativno izražavanje.”

Tatjana Jadrić

Stručnjak za književnost i dramsko stvaralaštvo

Anita Škundrić

“Jednom davno bila jedna… šalu na stranu 🙂 No, doista bila je djevojčica koje se od malih nogu zaljubljivala u priče o raznim zgodama i nezgodama… Slušala ih je na kazetama (znate one spravice s trakicom), dok nije naučila čitati. Da odrastanjem priča ne bi završila, odlučila je raditi s najboljima i najvećima… s djecom!

Učiteljica sam Hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti u Kninu. Volim često naglasiti da sam i učenica jer sam kroz rad naučila najviše od onih koje i sama učim – od djece. Ta simbioza nastavila se i u suradnji s Udrugom za djecu i mlade “Čarobni svijet”. Radim kao stručnjakinja za književnost i dramsko stvaralaštvo u programu “Lujo Marun – čarobni vizionar”. Glumimo, pišemo, stvaramo, učimo… Jednostavno rečeno – čarobiramo! Smatram kako je jako važno slijediti snove i raditi ono što voliš. Mali veliki ljudi to su me naučili.”

Stručnjak za digitalne vještine u fotografiji i filmu

“U Čarobnom svijetu sudjelujem kao stručnjakinja za digitalne vještine u fotografiji i filmu te tako imam zadovoljstvo upoznati djecu s povijesnim i kreativnim aspektima fotografije i filma. Završila sam preddiplomski studij filma i videa pri Umjetničkoj akademiji u Splitu te diplomski studij Fotografije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U svom radu bavim se umjetničkom fotografijom kroz koju problematiziram pitanja identiteta, sjećanja i obitelji. Virtualni Čarobni svijet vidim kao mjesto na kojem svi zajedno rastemo – djeca, stručnjaci/stručnjakinje i organizatorice. Svakim novim susretom iznova me iznenadi kreativnost i izuzetna sposobnost koju polaznice i polaznici pokazuju. Drago mi je biti dijelom projekta koji njeguje ovakvu vrstu obrazovanja te osvještava djeci da u njima postoji snažan potencijal da budu tko god žele.”

Glorija Lizde

Stručnjak za kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu

Miloš Biserko

“Po zanimanju sam magistar arheologije i kustos. U suradnji s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita aktivno sudjelujem u arheološkim istraživanjima na lokalitetima Kapitul, Biskupija – Crkvina i Orlić – Zadruga. Sudjelovao sam u organizaciji više arheoloških izložbi te održao veći broj predavanja o važnosti očuvanja kulturne baštine. U projektu Virtualni Čarobni svijet zaposlen sam kao stručnjak za materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu. Naš program “Lujo Marun – čarobni vizionar” mlađim je generacijama od izuzetne koristi jer upoznavanjem lika i djela Luje Maruna istovremeno upoznaju i bogatu kulturnu baštinu našeg područja. Djeca su od početka programa pokazala snažan interes, a njihovo aktivno sudjelovanje svakako potiče na razvoj sličnih projekata u budućnosti.”

Projekt „Virtualni Čarobni svijet“ ukupne je vrijednosti 492.799,97 kuna s intenzitetom potpore od 100%. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu Poziva „Umjetnost i kultura online”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.