Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Vijeće mladih “Laboratorij ideja” sastalo se s predstavnicima vlasti u svojim zajednicamaUdruga za djecu i mlade „Čarobni svijet“ od rujna 2022. godine provodi projekt „Laboratorij ideja“ u sklopu kojeg je osnovano Vijeće mladih „Laboratorij ideja“ te izrađen dokument „Moje mjesto kroz oči djeteta“.

Vijeće mladih „Laboratorij ideja“ održalo je četiri projektom predviđena sastanka s predstavnicima vlasti u svojim zajednicama – u Kninu, Biskupiji, Kijevu i Kistanjama.

Na sastancima je svaki ogranak Vijeća predstavio dokument u kojem su gradonačelniku i načelnicima predstavili svoje viđenje zajednice u kojoj žive, mapirali svoje potrebe i potrebe zajednice te ponudili prijedloge rješenja uočenih problema.

Gospodarstvo, zdravstvo, infrastruktura, obrazovanje, kultura i sport, kvalitetno provođenje slobodnog vremena – neka su od područja kojih su se djeca i mladi dotaknuli u dokumentu i raspravili s gradonačelnikom i načelnicima.

Time su potvrdili kako je dječje mišljenje vrijedan resurs koji itekako može doprinijeti razvoju zajednice.

Poticanje dječje participacije poboljšava stanje u zajednici, poštivanje ljudskih prava i uvažavanje različitosti te odgaja aktivne građane.

Još jednom zahvaljujemo gradonačelniku grada Knina Mariju Ćaćiću, načelniku općine Biskupija Milanu Đurđeviću, načelniku općine Kijevo Martinu Ercegovcu, načelniku općine Kistanje Goranu Reljiću i njegovu zamjeniku Roku Antiću što su pomno saslušali i odgovorili na sve naše upite.

Projekt „Laboratorij ideja“ podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.