U sklopu projekta Čarobni svijet stručnjaci koji rade s djecom započeli su sa stručnim edukacijama kojima će produbiti svoje znanje o radu s djecom. Prva u nizu radionica održana je, zbog svjetske pandemije virusa SARS-CoV-2, virtualno putem platforme Zoom.

Radionice provode stručnjaci Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak iz Zagreba. Tako je u prvoj radionici u nizu sudjelovalo 13 stručnjaka u radu s djecom raznih profila – odgajatelji, učitelji, nastavnici i članovi udruga koje rade s djecom. Psihologinja Marina Trbus i učiteljica razredne nastave Vesna Marjanović u radionici Partnerstvo s obitelji polaznicima su ukazale na važnost odnosa između dječjih postignuća i sudjelovanja obitelji u školovanju. Nakon što su polaznici osvijestili vlastitu razinu suradnje s obitelji u svom radu, voditeljice radionice prikazale su brojne konkretne primjere suradnje škole i obitelji te tako pružile polaznicima mnoge dodatne ideje i motivaciju da suradnju s obitelji u svom radu podignu na još višu razinu.

Jedan je od glavnih ciljeva projekta Čarobni svijet razvojem stručnog znanja i povećanjem suradnje među stručnjacima koji rade s djecom u našem gradu ostvariti dobrobit djece i mladih. Stoga se veoma radujemo i vrlo smo motivirani za daljnje radionice koje su predviđene Projektom.

Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA:
Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet”
Meštrovićeva 21
22300 Knin
OIB: 93594151920
www.carobnisvijet.hr
Anita Ercegovac, predsjednica
Mobitel: 0917878411
E-mail: carobnisvijet7@gmail.com

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)