Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Započeo projekt “Laboratorij ideja”

U rujnu smo potpisali ugovor s Fondom za aktivno građanstvo u Hrvatskoj i započeli s projektom „Laboratorij ideja“. Projekt vrijednosti 14 898,90 eura provodimo u partnerstvu s Općinom Kijevo i Centrom za socijalnu skrb Knin do kraja kolovoza 2023. godine.

Aktivnosti projekta “Laboratorij ideja” odnose se na potrebe djece i mladih koje se tiču njihova odrastanja u odgovorne i aktivne članove društva i zajednice kojoj pripadaju.

Ciljanu skupinu čini 25 djece i mladih s područja grada Knina, te općina Kijevo, Biskupija i Kistanje.

Povezujući osobnu dimenziju razvoja, kroz vježbe i razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina te vještina nenasilnog rješavanja sukoba, s kulturalnom i društveno-političkom i ekološkom dimenzijom, kroz koju će učiti o pravima i odgovornostima, raznim kulturama te načinima donošenja odluka i ustroju političke zajednice, očuvanju kulturne baštine, djeca i mladi dobit će priliku u potpunosti usvojiti i povezati sve elemente koji su potrebni za inherentno usvajanje vrijednosti, stavova i vještina koje ih čine odgovornim i aktivnim članovima društva. Osnivanjem vijeća mladih, izradom dokumenta o stanju u lokalnoj zajednici, osmišljavanjem i provedbom javnih volonterskih akcija, sastancima s predstavnicima vlasti, ciljana će skupina naučeno iz radionica konkretno primijeniti na polju sudioničke demokracije, aktivizma i volonterstva.

Ako si učenik, ako živiš u Kninu, Biskupiji, Kijevu ili Kistanjama, ako se voliš družiti i učiti o sebi, svojoj zajednici i društvu u kojem živiš, javi nam se i sudjeluj u brojnim zanimljivim aktivnostima koje smo osmislili.

*** Projekt “Laboratorij ideja” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.***

#acfcroatia #acfhrvatska #acfmaliprojekti