Udruga za djecu i mlade "Čarobni svijet" korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Završna konferencija “Laboratorija ideja”

Na završnoj konferenciji projekta Laboratorij ideja voditeljica projekta A. Ercegovac i stručna suradnica A. Bajan izvijestile su okupljene o projektnim rezultatima.

Projekt Laboratorij ideja financirao je Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Provodio se od 1. rujna 2022. do 15. rujna 2023. godine. U tom razdoblju u projekt je uključeno 47 djece i mladih te 36 volontera iz Knina, Kistanja, Kijeva i Biskupije. 

U sklopu projekta provedene su 43 radionice koje su se bavile socijalno-komunikacijskim i društveno-političkim temama s ciljem odgovaranja na potrebe djece i mladih koje se tiču njihovog odrastanja u aktivne članove društva i zajednice kojoj pripadaju. Osim radionica, organizirana su 3 izleta kojima je cilj bio međusobno povezivanje i upoznavanje okoline u kojoj djeca i mladi žive. Nakon radionica osnovano je Vijeće mladih Laboratorij ideja koje je izradilo dokument “Moje mjesto kroz oči djeteta”. U dokumentu su mapirali potrebe zajednice u kojoj žive i donijeli viđenje svoga mjesta. Dokument su predstavili na sastanku s gradonačelnikom grada Knina te načelnicima općina Kijevo, Kistanje i Biskupija. Dodatno, provođenjem četiriju volonterskih akcija promoviralo se volonterstvo kao oblik uključivanja u život zajednice te aktivnog sudjelovanja u zajednici.

Projekt “Laboratorij ideja” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.